03 март 2009

Баница с праз на тиган




Продукти:
1 1/2 кори за баница,домашно точени/продават и готови такива/
2бр. яйца
150гр. Сирене
1/2стрък праз
мазнина
сол

Приготвяне:

Нарязва се праза на ситно и към него се прибавят разбитите яйца и натрошеното сирене.
Едната кора се нарязва на четири,другата се оставя цяла за „подложка”Преди да се поставят корите, се мокрят в тавичка с вода.Потопяват се и веднага се изваждат.
В намаслен тиган се поставя едната кора , така че краищата да излизат извън тигана.Омазнява се или с растителна мазнина или с маргарин,масло.Слага се четвъртината от кората за баница и отново се омазнява.Слага се от сместта.И така още два пъти.Загръщат се краищата/пак се омазява/ и отгоре се слага последната кора,омазнява се и се пече. След изпичането от едната страна се обръща в по-голяма чиния,слага се малко мазнина в тигана и се приплъзва отново в него.След изпичане слагаме в чиния,напръскваме с вода и покриваме.
В началото на силен котлон докато загрее и после на по-слаб докато се получи зачервена коричка.
При мен котлона е тристепенен с половинки.След като загря в началото пекох на 11/2.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB