01 юли 2009

Гъби с топено сирене и сметана




Продукти:

700-800гр. гъби
1/2п. бейби морковчета/от 450гр./
1ч.ч. замразена царевица
1ч.ч. сметана за готвене
150-200гр. топено сирене/нарязано на парченца/
1ч.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
1-2с.л. лимонов сок
1с.л. босилек
чер пипер
сол


Приготвяне:

Попарваме гъбите във вряща вода с лимонов сок за 2-3мин./от момента на завиране/.
Отцеждаме и нареждаме гъбите в намаслена тавичка.Слагаме морковите,лука и сметаната.Объркваме.Покриваме с фолио и печем около 20мин. в гореща фурна.Изваждаме тавичката,махаме фолиото и добавяме всички останали продукти.Объркваме добре и връщаме отново във фурната.Печем до готовност.Поръсваме с магданоз преди да сервираме.

Подходящо за основно ястие и като добавка за печени меса.

1к.ч.=120мл.
1ч.ч.=250мл.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB