10 декември 2009

Пилешка кавърма



Продукти:

4бр. пилешки филета
1бр. голям червен лук/нарязан на филии/
1стрък праз/малък/ нарязан на кръгчета
1к.ч. доматено пюре
1с.л. червен пипер
3-4бр. моркови
7-8бр печени червени чушки /нарязани на ленти/
3-4скл. чесън
1ч.ч.пилешки бульон
щипка захар
растителна мазнина
магданоз
чер пипер
сол

Приготвяне:

Запържваме нарязания червен лук,праз,и моркови.Прибавяме нарязаното пилешко филе.Оставяме да се запържи докато побелее.Оттегляме от котлона и поръсваме с червен пипер.Разбъркваме и добавяме доматеното пюре.Връщаме обратно на котлона и оставяме да се запържи около 7-8мин.Прибавяме нарязания на ивици печен червен пипер.Покриваме тенджерата.След около 6-7мин. слагаме скилидките чесън.Доливаме малко пилешки бульон.След като заври ястието, намаляме котлона и оставяме да къкри до готовност.
Посоляваме,поръсваме с чер пипер,щипка захар и магданоз.

Ако използвате печен пипер от консерва,запържете отделно и добавете около 10мин преди да е готово ястието.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB